Taxatie

Soms is het noodzakelijk of handig om de exacte waarde te weten van een auto, caravan of camper. Denk hierbij niet alleen aan inruil, maar ook aan (gedwongen) verkoop of bijvoorbeeld een boedeltaxatie. Ik taxeer uw auto, caravan of camper onafhankelijk, waar en wanneer u wilt. Deze dienst staat los van aankoopadvies, al kan dit natuurlijk wel gecombineerd worden.

Op basis van een optische en technische inspectie, proefrit en een vergelijking van de markt bepaal ik een reële verkoopprijs, vervangingswaarde en/of handelswaarde van de auto, caravan of camper. Ik stel een rapport op met mijn bevindingen. De inspectie kan op elke locatie in Nederland en in overleg in het buitenland plaatshebben, reiskosten binnen een straal van 100 km vanaf Utrecht zijn bij de prijs inbegrepen. Uiteraard kunt u ook bij mij langskomen in De Meern. De waardebepaling van een auto of caravan duurt ongeveer een uur, die van een camper anderhalf uur. In de meeste gevallen krijgt u dezelfde dag nog het rapport digitaal toegestuurd.

Een door mij uitgevoerde waardebepaling is geen officieel document en dus ook niet geschikt voor het opstellen van verzekeringspolissen: door verzekeraars worden daar meestal speciale eisen aan gesteld. Informeert u vooraf bij uw verzekeringsmaatschappij of laat mij het voor u uitzoeken. Ik sta niet ingeschreven als registertaxateur bij de VRT: houdt daar rekening mee als u mij een waardebepaling laat doen.

Ook schadetaxaties, bijvoorbeeld om de hoogte van de rest-bpm vast te stellen bij import van een auto of camper, laat ik aan experts op dat gebied over.