Blog

Regelmatig zal ik hier een kort stukje tekst plaatsen over de dingen die mij bezighouden, die ik tegenkom tijdens mijn werk en die ik met u wil delen. Gewoon, over plezier hebben in lekker autorijden en ontspannen kamperen.  Natuurlijk kan ik het niet laten af en toe ook mijn mening te geven over alles wat met auto's, caravans en campers te maken heeft. Scherp, opiniërend en lekker leesbaar. Geniet ervan! 

 

Blog


Terug naar overzicht

05-09-2017

Camper kopen? Dit is het moment!

De zomervakantie is voorbij. Kinderen weer naar school, iedereen aan het werk en de gedachte aan zon, zee, strand en lekker kamperen ebt langzaam weg. Toch is juist nu het moment daar om aan vakantie te denken! Want de afgelopen weken kwamen er duizenden caravans en campers terug van een zomerse reis en daarvan verschijnen er heel wat op de bekende verkoopsites.

Caravans en campers worden het hele jaar door verkocht. Zelfs in de winter, al is het dan wel érg rustig bij de meeste dealers. Vanaf februari, maart trekt de markt echter aan en de absolute topmaanden in de showrooms zijn april, mei en juni. In de zomer loopt het gestaag door en in het najaar is er nog even een piek rond de Kampeer- en Caravanjaarbeurs om vervolgens de wintermaanden weer in te gaan.

Het betekent ook dat de prijzen nu gunstig zijn. Particuliere verkopers willen de kosten van een seizoen stalling besparen (voor een caravan al gauw 300 euro en een camper kost het dubbele) en snappen ook wel dat september een minder gunstig moment is om te verkopen dan april. Handelaren willen ruimte op het terrein en hoe meer occasions er verkocht worden, des te meer nieuwe modellen kunnen er weer ingekocht worden voor het volgende seizoen. Ook daar dus scherpere prijzen.

Tenslotte is een groot voordeel dat de markt wat minder overspannen is. Populaire campers en caravans staan wat langer te koop en niet direct kunnen beslissen betekent niet dat een ander je automatisch voor is. Kortom, er is wat meer tijd en rust om eens op je gemak een rondje te maken. Slimmeriken slaan dus nu hun slag en genieten alvast van de voorpret van het komend kampeerseizoen. En wat denk je van die paar mooie nazomerdagen die ongetwijfeld in het verschiet liggen? Profiteer ervan!Terug naar overzicht