Blog

Regelmatig zal ik hier een kort stukje tekst plaatsen over de dingen die mij bezighouden, die ik tegenkom tijdens mijn werk en die ik met u wil delen. Gewoon, over plezier hebben in lekker autorijden en ontspannen kamperen.  Natuurlijk kan ik het niet laten af en toe ook mijn mening te geven over alles wat met auto's, caravans en campers te maken heeft. Scherp, opiniërend en lekker leesbaar. Geniet ervan! 

 

Blog


Terug naar overzicht

27-09-2016

Schatgraven

Het lijkt soms wel schatgraven. Bij een handelaar in klassieke auto's sta ik voorovergebogen bij het motorcompartiment van een Mercedes 300SE uit 1965. Een W112 Heckflosse voor de kenners. De handelaar heeft de auto net binnen en het is een restauratieobject, dat is duidelijk. Onbekende (lees: ontbrekende) geschiedenis, lang stilgestaan en er zit werk aan, veel werk. Desondanks stond de auto amper een dag op internet toen zich een Spaanse klant meldde die 'm wel wou kopen, en mij inschakelde om het vehikel te gaan beoordelen.

Mijn arm reikt inmiddels halverwege het motorblok en het zwarte vet zit tot op m'n elleboog. Toch moet het lukken: het kleine plaatje met het motornummer schoonkrabben met een schroevendraaier. Want wat zou dat leuk zijn: matching numbers! Aan de onderkant viel me al op dat de motorsteunen nooit los geweest leken te zijn en ook het type motor past bij het model (kenners: M189V).

Met wat peut veeg ik de laatste resten smeer van het plaatje af en lees het nummer. Helaas, het komt niet overeen met het nummer op het originele kentekenbewijs. Het blok is dus ooit gewisseld. En dat doet meteen wat met de waarde van de auto. Jammer dat we niet weten waarom, wanneer en door wie. Misschien was er in 1966 wel een terugroepactie en heeft een Mercedes-dealer het hele blok geruild vanwege een iets te rooskleurig voorgestelde CO2-uitstoot... Je weet maar nooit.Terug naar overzicht