Blog

Regelmatig zal ik hier een kort stukje tekst plaatsen over de dingen die mij bezighouden, die ik tegenkom tijdens mijn werk en die ik met u wil delen. Gewoon, over plezier hebben in lekker autorijden en ontspannen kamperen.  Natuurlijk kan ik het niet laten af en toe ook mijn mening te geven over alles wat met auto's, caravans en campers te maken heeft. Scherp, opiniërend en lekker leesbaar. Geniet ervan! 

 

Blog


Terug naar overzicht

02-05-2016

Linglong

De laatste fase aan de onderhandelingstafel. Het gaat om vier nieuwe banden, want het is duidelijk dat de winterbanden die nu onder de occasion zitten de zomer (komt die er nu dan eindelijk aan?) niet gaan overleven. De verkoper loopt voor de tweede keer naar de chef werkplaats om wat prijzen op te vragen en ik overleg ondertussen met de kopers. Achteloos merk ik op dat ik er wel vanuit ga dat de auto wordt afgeleverd op merkbanden, en geen Linglongs of een andere dubieuze Chinese band. Ze schieten in de lach.

Nog net voor de verkoper weer aanschuift heb ik uitgelegd dat Linglong-banden echt bestaan en geen fantasieterm is voor matig Oosters rubber. En dat Linglong in de autobranche synoniem is voor de band die je beter niet kunt hebben. 'Linglong', tja, het klinkt nu eenmaal dubieus. De namen Star Performer en Goodride zijn door de Chinezen blijkbaar beter gekozen.

Zonder ook maar iets van de conversatie meegekregen te hebben bevestigt de verkoper vier nieuwe banden te monteren. "Merkbanden, natuurlijk geen Linglongs." Lachend wordt de handtekening onder het koopcontract geplaatst.Terug naar overzicht