Blog

Regelmatig zal ik hier een kort stukje tekst plaatsen over de dingen die mij bezighouden, die ik tegenkom tijdens mijn werk en die ik met u wil delen. Gewoon, over plezier hebben in lekker autorijden en ontspannen kamperen.  Natuurlijk kan ik het niet laten af en toe ook mijn mening te geven over alles wat met auto's, caravans en campers te maken heeft. Scherp, opiniërend en lekker leesbaar. Geniet ervan! 

 

Blog


Terug naar overzicht

17-07-2017

Zonnebrand

Zomervakantie! Lekker met de auto een dagje weg, weekje kamperen of misschien wel een lange reis naar het buitenland, vol beladen en met de caravan aan de trekhaak. Vakantie voor ons betekent extra hard werken voor de auto.
Ik hoor je al denken: 'daar gaan we weer...'. Maar nee, geen zorgen, dit blog wordt geen preek waarin ik net zoals de ANWB en Editie NL het obligate rijtje tips aanhaal om je auto klaar te maken voor de martelgang richting het zuiden. Want dat weten we inmiddels wel. Nee, ik ga waarschuwen voor iets heel anders. Een bedreiging voor je auto uit onverwachte hoek. Geloof het of niet, maar pas op met... zonnebrandcrème!

Lak
Voor je eigen huid is een laagje zonnebrandcrème geen overbodige luxe bij zonkracht acht, maar voor de huid van een auto is zonnebrand een drama. Gelukkig heb ik nog nooit iemand zijn auto zien insmeren met factor vijftien, maar toch is contact van de lak met zonnebrandcrème niet uitgesloten. Een vettig kinderhandje tegen de portieren, je eigen wit uitgeslagen arm op de dakrand, het is zo gebeurd. En wat is nu het probleem? Zonnebrandcrème bevat middelen waar autolak niet tegen bestand is. Zo erg dat zelfs een kleine hoeveelheid van dat spul al een doffe, lelijke plek in de lak kan achterlaten. Veeg je het er meteen af, dan valt het mee, maar als het een paar uurtjes inbrandt dan krijg je het er niet meer af. Zelfs poetsen helpt niet meer, slechts in een enkel geval kun je met stevig polijsten (doe dat niet zelf als je er geen ervaring mee hebt) nog wat redden. Maar het kwaad is dan al geschied.

Poep
Wees dus voorzichtig met het witte gevaar in de buurt van de auto, want voorkomen is beter dan genezen. En nu we toch bezig zijn: vogelpoep is ook zoiets. Een flats op het dak moet je er zo snel mogelijk afspoelen (met veel water), want de zuren in de poep tasten net als zonnebrandcrème de lak aan. Zeker in de felle zon. Krab de opgedroogde stront er ook niet af -krassen!- maar gebruik dus water om het los te weken. Scheelt ook weer een lelijke plek. Fijne vakantie!Terug naar overzicht