Blog

Regelmatig zal ik hier een kort stukje tekst plaatsen over de dingen die mij bezighouden, die ik tegenkom tijdens mijn werk en die ik met u wil delen. Gewoon, over plezier hebben in lekker autorijden en ontspannen kamperen.  Natuurlijk kan ik het niet laten af en toe ook mijn mening te geven over alles wat met auto's, caravans en campers te maken heeft. Scherp, opiniërend en lekker leesbaar. Geniet ervan! 

 

Blog


Terug naar overzicht

09-03-2017

100% onderhouden

Bij de aankoopkeuring van een auto of camper is een van de belangrijkste zaken die ik controleer de onderhoudshistorie. Die vertelt immers een verhaal: was de vorige eigenaar zuinig op zijn auto en liet hij op tijd en bij de juiste kilometerstanden onderhoud uitvoeren? Want hoewel er natuurlijk uitzonderingen zijn is er een ding zeker in de wereld van gebruikte auto's en campers: goed onderhoud verlengt de levensduur en verkleint het risico op onverwachte reparaties.

Om die reden ben ik erg blij met een nieuw initiatief in de autobranche: 100% onderhouden. Dit keurmerk garandeert dat de auto volledig en aantoonbaar volgens de eisen van de fabrikant is onderhouden. Een soort Nationale Autopas dus, alleen niet om de juiste kilometerstand te garanderen, maar een stempel voor een kloppende historie.

Hoe werkt het? Deelnemende bedrijven aan het label 100% onderhouden mogen een gebruikte auto die zij aanbieden alleen het keurmerk geven als wordt voldaan aan een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld dat alle onderhoudsbeurten die de auto had moeten krijgen volgens fabrieksopgave op het juiste moment en bij de juiste kilometerstand zijn uitgevoerd. En dat het bewijs daarvan is vastgelegd in het serviceboekje, bevestigd door échte dealerstempels. Lang niet alle auto's komen dus in aanmerking voor het predicaat 100% onderhouden, dus je kunt in dit geval ook echt spreken van een meerwaarde.

Betekent een label als 100% onderhouden dat mijn werk overbodig is? Nee, natuurlijk niet! Want ook van een perfect onderhouden auto slijten de banden, moeten de remblokken af en toe vernieuwd worden en kan een schade in het verleden slordig gerepareerd zijn. Wil je 100% zekerheid, laat dan altijd een onafhankelijk aankoopinspectie uitvoeren, ook als de onderhoudshistorie klopt.Terug naar overzicht