Blog

Regelmatig zal ik hier een kort stukje tekst plaatsen over de dingen die mij bezighouden, die ik tegenkom tijdens mijn werk en die ik met u wil delen. Gewoon, over plezier hebben in lekker autorijden en ontspannen kamperen.  Natuurlijk kan ik het niet laten af en toe ook mijn mening te geven over alles wat met auto's, caravans en campers te maken heeft. Scherp, opiniërend en lekker leesbaar. Geniet ervan! 

 

Blog


Terug naar overzicht

24-03-2016

Klein is fijn

Het camperseizoen staat weer in de startblokken en dat maakt dat ik de afgelopen weken de eerste campers aan een inspectie mocht onderwerpen. Hoogtepunten waren een bijna nieuwe Bürster Travel Van 620 met amper negenduizend kilometer op de teller, een vijfentwintig jaar oude FFB die er nog verrassend fris bijstond en een Weinsberg Trendline 2000 uit 1998. Vooral die Weinsberg maakte indruk.

Wie mij kent weet dat ik van grote auto's hou. Des te langer de wielbasis, des te groter de spoorbreedte, des te lekkerder het rijdt. Vind ik. Maar op campergebied gaat mijn liefde gek genoeg straal de andere kant op.
Minicampers, zoals een omgebouwde Renault Kangoo, zijn dan wel weer erg klein maar toen ik een paar maanden terug bij een camperbedrijf oog in oog stond met een piepklein alkoofcampertje op basis van een Fiat Fiorino (wie kent 'm niet) duurde mijn bezoek daar een uur langer dan gepland. Als ik het geld had was het schattige karretje direct mee naar huis gegaan. En hij staat er nu nog! Ik ga maar weer eens geld tellen...

Maar die Weinsberg, op basis van een Fiat Scudo, was ook aandoenlijk. Een stuk lichter en wendbaarder dan fullsizecampers, maar wel met alle voorzieningen aan boord. Stahoogte, keukenblok, douche. Je komt niets tekort. Dankzij de turbodiesel en het relatief lage eigen gewicht ook nog vlot te rijden. Ik vind 'm leuk, erg leuk.

Die minicamper komt er nog wel een keer, desnoods bouw ik 'm zelf. Voorlopig nog maar even de vrije uurtjes besteden aan de restauratie van m'n Kip Regenboog 380 uit 1979, een echte retrocaravan die een tweede leven verdiend heeft. Camperseizoen, caravanseizoen, laat de zomer maar komen!Terug naar overzicht